Kuchnia

Bananowe gofry ryżowe

Lubię robić gofry z dodatkiem strączków czy warzyw, ale gdy nie mam ich pod ręką, przydaje się szybki i prosty przepis. Zwłaszcza teraz takie receptury są na wagę złota. Odkąd nasza rodzina się powiększyła, rano mam czasem tylko kilka minut nim najmłodsza córeczka zacznie się domagać ponownego wzięcia na ręce. Nie ma wtedy czasu na ubijanie piany. W tym przepisie wystarczy zmiksować wszystkie składniki i już można piec gofry.

Potrzebne składniki:

  • 2 jajka
  • 2 banany
  • 1/2 szklanki wody lub mleka roślinnego
  • 1,5 szklanki mąki ryżowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Miksujemy banany z jajkami, wodą i olejem. Dosypuje sypkie składniki  i mieszamy. Pieczemy w nagrzanej gofrownicy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back To Top