Kuchnia

Kakaowe naleśniki budyniowe

Na niedzielne śniadania serwuję zawsze naleśniki. Przynajmniej w tym dniu nie muszę zastanawiać się co przygotować 🙂 Co najwyżej muszę zdecydować jakie to będą naleśniki tym razem. Zazwyczaj robię wersję bezglutenową. Tym razem wymyśliłam, że wykorzystam do ciasta proszek budyniowy, a że akurat miał smak czekoladowy, to wyszły nam kakaowe naleśniki.

Potrzebne składniki:

  • szklanka mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • torebka czekoladowego budyniu
  • łyżka oleju
  • szczypta soli
  • 1 i 1/4 szklanki wody (lub trochę więcej)

Sposób przygotowania:

Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na kwadrans. Smażymy, pamiętając o tym, by za każdym razem przemieszać ciasto łyżką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top