Kuchnia

Koktajl porzeczkowo-truskawkowy

Lato się zaczęło. W warzywniaku trudno się zdecydować co wybrać. Wprawdzie sezon na truskawki niestety już się skończył, ale za to pojawiły się  wiśnie, czereśnie, agrest czy porzeczki. Kwaśny smak porzeczek możemy przełamać właśnie truskawkami (możemy wykorzystać w tym celu mrożone owoce) i bananem, który ląduje w większości miksowanych przeze mnie koktajli. Owocowym lub warzywno-owocowym koktajlem zaczynam teraz w okresie letnim każdy dzień. Taki mini detoks sobie właśnie funduję, bo na porządne oczyszczanie organizmu muszę poczekać, aż skończę karmić. Zero cukru i dużo owoców oraz warzyw. Zaczęłam 1,5 tygodnia temu i czasem robię dwa smoothie dziennie, by nadążyć z wypróbowywaniem pomysłów na nie. Jest zdrowo i pysznie.

Potrzebne składniki:

  • pół szklanki białych lub czerwonych porzeczek
  • pół szklanki truskawek
  • banan
  • szklanka mleka roślinnego
  • łyżka siemienia lnianego

Sposób przygotowania:

Myjemy owoce. Szypułkujemy porzeczki i truskawki.Obieramy banana. Mielimy siemię lniane. Wszystkie składniki miksujemy blenderem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top