Kuchnia

Koktajl z truskawkami i kaki

Grudniowy, pochmurny poranek. W końcu nadszedł ten moment, gdy konieczne okazuje się sięgnięcie po mrożone truskawki, by przywołać odrobinę lata i poprawić sobie nastrój. Z truskawkami świetnie komponować się będzie kaki, na które teraz trwa sezon i można je z łatwością kupić w większych sklepach. Dodatek kiwi zapewni nam porcję witaminy C, która została częściowo utracona w procesie mrożenia truskawek (szacuje się, że jest to około 40% straty w stosunku do świeżych owoców). Do tego oczywiście wrzucamy banana i już możemy się rozkoszować różowym wspomnieniem lata.

Potrzebne składniki:

  • pół szklanki truskawek mrożonych
  • banan
  • kaki (inaczej persymona)
  • kiwi
  • łyżeczka baobabu
  • łyżka mielonego siemienia lnianego
  • szklanka wody lub mleka migdałowego

Sposób przygotowania:

Obieramy owoce. Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładko.

2 thoughts on “Koktajl z truskawkami i kaki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top