amarantuski
Bez kategorii

Marchewkowe amarantuski

Bardzo lubię amarantuski, bo to najlepszy sposób by zjeść naraz więcej drogocennych ziarenek amarantusa. Robiłam już kilka wersji i ich jedynym minusem jest to, że zawsze jest ich za mało…

Jeśli też lubicie amarantuski, to możecie wypróbować:

Amarantuski z masłem orzechowym i czekoladą

Amarantuski z bananem i cukinią

Potrzebne składniki:

  • 2 banany
  • marchewka starta na drobnej tarce (można wykorzystać wytłoki z soku)
  • 3-4 szklanki poppingu z amarantusa

Sposób przygotowania:

Banany blendujemy. Dodajemy startą marchewkę. Dosypujemy amarantus. W zależności od wielkości banana może być potrzeba dodania mniejszej czy większej ilości. Z czterech szklanek poppingu wyszło mi 11 ciastek. Masę nakładamy na łyżkę i dłońmi formujemy ciastka. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem.

One thought on “Marchewkowe amarantuski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top