Kuchnia

Miksujemy zielone: Koktajl z kaszą jaglaną

Kolejny koktajl z dodatkową porcja węglowodanów w postaci kaszy jaglanej. Kasza jaglana to moja ulubiona kasza. Jest zdrowa i bardzo delikatna w smaku. Można z niej zrobić praktycznie wszystko – ciasta, burgery czy sałatki. Jeśli ugotujemy jej za dużo do jakiegoś dania, możemy dorzucić ją spokojnie do przygotowywanego koktajlu, by był bardziej sycący. Jeśli nie mamy ugotowanej kaszy i nie chcemy specjalnie jej gotować, można wykorzystać błyskawiczne płatki jaglane. W połączeniu z owocami jagodowymi i porcją zieleniny uzyskamy świetny śniadaniowy koktajl.

Potrzebne składniki:

  • 1 szklanka domowego mleka kokosowego
  • 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej lub 3 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych zalane 3 łyżkami gorącej wody
  • szklanka owoców jagodowych typu porzeczki, borówki, maliny, wiśnie
  • garść liści zielonej sałaty
  • łyżka pyłku pszczelego

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki miksujemy na gładko za pomocą blendera.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top