Kolejny koktajl z dodatkową porcja węglowodanów w postaci kaszy jaglanej. Kasza jaglana to moja ulubiona kasza. Jest zdrowa i bardzo delikatna w smaku. Można z niej zrobić praktycznie wszystko – ciasta, burgery czy sałatki. Jeśli ugotujemy jej za dużo do jakiegoś dania, możemy dorzucić ją spokojnie do przygotowywanego koktajlu, by był bardziej sycący. Jeśli nie mamy ugotowanej kaszy i nie chcemy specjalnie jej gotować, można wykorzystać błyskawiczne płatki jaglane. W połączeniu z owocami jagodowymi i porcją zieleniny uzyskamy świetny śniadaniowy koktajl.
Potrzebne składniki:
- 1 szklanka domowego mleka kokosowego
- 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej lub 3 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych zalane 3 łyżkami gorącej wody
- szklanka owoców jagodowych typu porzeczki, borówki, maliny, wiśnie
- garść liści zielonej sałaty
- łyżka pyłku pszczelego
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki miksujemy na gładko za pomocą blendera.