Kuchnia

Miksujemy zielone: Koktajl z miechunką i malinami

Znacie miechunkę? Możecie też znać jej inną nazwę czyli physalis lub rodzynek brazylijski. Choć nazwa jest egzotyczna, te owoce można z powodzeniem uprawiać w naszym kraju. Jak przystało na owoc o pomarańczowej barwie ma sporo dużo witaminy A, a dodatkowo sporo witaminy C. Przywieźliśmy sporą ilość tych owoców z działki i pierwsza rzecz, o której pomyślałam, gdy je zobaczyłam, to było zmiksowanie ich z malinami w kremowym smoothie. To połączenie okazało się niezwykle udane, więc zamieszczam przepis na blogu.

Gdybyście zastanawiali się, co jeszcze z tym fantem, czyli z tym owocem, zrobić, to przypominam swój przepis na ciasto - Ciasto bananowe z miechunką

Na blogu znajdziecie też przepis na Jaglany koktajl z miechunką.

Potrzebne składniki:
  • banan
  • 1/2 szklanki miechunki
  • szklanka malin
  • 1/2 awokado
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • szklanka wody lub mleka roślinnego
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na gładko.

Related Post

Leave a Reply