Poniedziałek rano. Zaglądam do lodówki. Nie robiłam w weekend zakupów, więc do blendera wrzucam wszystko, co się nawinie: natkę pietruszki, jabłko, kiwi. Wychodzi mocno zielony koktajl, Pietruszka ma właściwości oczyszczające. No to prawie mam detoks po wczorajszym wypadzie na lody. W weekend można trochę zaszaleć, zwłaszcza, gdy doskwiera upał. Wypijam koktajl i w myślach układam listę zakupów na zaczynający się tydzień. Spisuję sobie pomysły na dania i przypinam kartkę do lodówki. To świetny sposób, by nie umknął jakiś fajny pomysł czy podpatrzony na blogu przepis. W tym tygodniu planuję brownie z cukinią i ciasto ze śliwkami…
Potrzebne składniki:
- pół pęczka natki pietruszki
- jabłko
- kiwi
- łyżka soku z cytryny lub pół łyżeczki witaminy C w proszku (kwas L-askorbinowy)
- 1,5 szklanki wody
- miód do smaku
Sposób przygotowania:
Oddzielamy listki pietruszki od gałązek. Obieramy owoce. Wszystkie składniki miksujemy. Na końcu dosładzamy miodem według uznania.