Kuchnia

Miksujemy zielone: Zielony koktajl pietruszkowy

Poniedziałek rano. Zaglądam do lodówki. Nie robiłam w weekend zakupów, więc do blendera wrzucam wszystko, co się nawinie: natkę pietruszki, jabłko, kiwi. Wychodzi mocno zielony koktajl, Pietruszka ma właściwości oczyszczające. No to prawie mam detoks po wczorajszym wypadzie na lody. W weekend można trochę zaszaleć, zwłaszcza, gdy doskwiera upał. Wypijam koktajl i w myślach układam listę zakupów na zaczynający się tydzień. Spisuję sobie pomysły na dania i przypinam kartkę do lodówki. To świetny sposób, by nie umknął jakiś fajny pomysł czy podpatrzony na blogu przepis. W tym tygodniu planuję brownie z cukinią i ciasto ze śliwkami…

Potrzebne składniki:

  • pół pęczka natki pietruszki
  • jabłko
  • kiwi
  • łyżka soku z cytryny lub pół łyżeczki witaminy C w proszku (kwas L-askorbinowy)
  • 1,5 szklanki wody
  • miód do smaku

Sposób przygotowania:

Oddzielamy listki pietruszki od gałązek. Obieramy owoce. Wszystkie składniki miksujemy. Na końcu dosładzamy miodem według uznania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top