Kuchnia

Miksujemy zielone: Zielony koktajl pietruszkowy

Poniedziałek rano. Zaglądam do lodówki. Nie robiłam w weekend zakupów, więc do blendera wrzucam wszystko, co się nawinie: natkę pietruszki, jabłko, kiwi. Wychodzi mocno zielony koktajl, Pietruszka ma właściwości oczyszczające. No to prawie mam detoks po wczorajszym wypadzie na lody. W weekend można trochę zaszaleć, zwłaszcza, gdy doskwiera upał. Wypijam koktajl i w myślach układam listę zakupów na zaczynający się tydzień. Spisuję sobie pomysły na dania i przypinam kartkę do lodówki. To świetny sposób, by nie umknął jakiś fajny pomysł czy podpatrzony na blogu przepis. W tym tygodniu planuję brownie z cukinią i ciasto ze śliwkami…

Potrzebne składniki:

  • pół pęczka natki pietruszki
  • jabłko
  • kiwi
  • łyżka soku z cytryny lub pół łyżeczki witaminy C w proszku (kwas L-askorbinowy)
  • 1,5 szklanki wody
  • miód do smaku

Sposób przygotowania:

Oddzielamy listki pietruszki od gałązek. Obieramy owoce. Wszystkie składniki miksujemy. Na końcu dosładzamy miodem według uznania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back To Top