Kuchnia

Naleśniki z kaszy jaglanej

Kasza jaglana, którą dzieci wzgardziły do obiadu, natchnęła mnie do zrobienia naleśników w stylu zerowaste. Kiedyś robiłam już podobne i jest to fajna opcja na wykorzystanie resztek ugotowanej kaszy.

Więcej pomysłów z kaszą jaglaną znajdziecie w tym wpisie: 5 ulubionych pomysłów na wykorzystanie kaszy jaglanej.

Potrzebne składniki:

  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • szklanka wody
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego
  • łyżka mąki, u mnie ryżowa
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Miksujemy wszystkie składniki w blenderze kielichowym. Smażymy na rozgrzanej patelni. Za pierwszym razem smaruję ją olejem za pomocą pędzelka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top