Kuchnia

Wegańskie naleśniki budyniowe

Bardzo lubię budyniowe naleśniki, co widać po kilku przepisach na nie na blogu. Wszystkie zawierały do tej pory jajko. Ostatnio ktoś zapytał mnie czy można je pominąć w którymś z tym przepisów i pomyślałam, że to znak, że trzeba taki przepis na wegańskie naleśniki stworzyć. W końcu ja sama biorę udział w wyzwaniu #veganuary2021 i od dwóch tygodni jem roślinnie.

Jeśli możesz jeść jajka, to odsyłam też do innych budyniowych pyszności:

Potrzebne składniki (na 4 naleśniki):

  • pół szklanki mąki z ciecierzycy
  • 3/4 szklanki wody
  • torebka budyniu waniliowego 40g
  • łyżeczka oleju

Sposób przygotowania:

Mieszamy składniki i odstawiamy na 15 minut, po czym smażymy.

 

2 thoughts on “Wegańskie naleśniki budyniowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back To Top