Kuchnia

Koktajl z porzeczkami, bananem i brzoskwinią

W weekend na działce teściów zrywałam ostatnie truskawki, ale też pierwsze maliny i porzeczki. Dzieci biegały boso po trawie i moczyły nogi w gumowym baseniku. Ja leżałam na kocu i czułam, że lato rzeczywiście się zaczęło. Do tego naładowałam akumulatory podczas wcześniejszego pobytu nad morzem. Wracam zatem z nową energią do zwyczaju miksowania na śniadanie koktajli, do których można teraz wrzucać nie tylko świeże truskawki, ale także porzeczki. Jako pierwsze dojrzewają białe i czerwone, które są trochę słodsze niż czarne. W koktajlu dzieciom przeszkadzały trochę pestki z porzeczek, ale mimo to koktajl ten uważam za świetną inaugurację prawdziwie letnich koktajli.

Potrzebne składniki:

  • szklanka porzeczek białych (mogą być też czerwone)
  • banan
  • brzoskwinia lub nektarynka
  • łyżka pyłu pszczelego
  • łyżka płatków owsianych
  • 1,5 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Obieramy banana i brzoskwinię. Szypułkujemy porzeczki. Wrzucamy wszystkie składniki do kielicha blendera i miksujemy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top