Kuchnia

Miksujemy zielone: Jagodowo-pietruszkowe wzmocnienie

Mam jeszcze w domu mnóstwo zielonej pietruszki i borówek, więc postanowiłam zmiksować z nich poranny koktajl. Zielona pietruszka ma dość intensywny smak, więc rzadko dodaję ją do smoothie, ale postanowiłam to zmienić. Pietruszka pomaga usuwać toksyny z organizmu, a dodatkowo zawarte w niej żelazo i witamina C pomagają zwalczyć anemię. Jeśli mamy problemy z niedokrwistością, powinniśmy garściami dodawać ją do jedzonych przez nią dań. Najłatwiej zrobić to w postaci pesto lub właśnie borówkowo-jeżynowego koktajlu.

Potrzebne składniki:
  • szklanka borówek lub jagód amerykańskich
  • szklanka jeżyn
  • banan
  • pół pęczka zielonej pietruszki
  • szklanka wody lub mleka roślinnego
Sposób przygotowania: Odrywamy liście pietruszki z gałązek i wrzucamy do kielicha blendera. Dodajemy opłukane jagody i obranego banana. Miksujemy z wodą lub mlekiem do uzyskania gładkiej konsystencji.

Related Post

Leave a Reply