Szpinakowe gofry jaglane

Szpinakowe gofry jaglane

Też szukacie po  świątecznym przejedzeniu zdrowszych opcji? To podrzucam Wam przepis, który wypróbowałam kilka tygodni temu na szpinakowe gofry jaglane. Gofry to jedna z tych potraw, które zwykle znikają bez szemrania z talerza, więc lubię wzbogacać je w zdrowe składniki jak ciecierzyca czy szpinak. Do zielonych gofrów świetnie pasują mandarynki.

Potrzebne składniki:

  • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • jajko
  • banan
  • garść szpinaku
  • łyżka oleju
  • pół szklanki mleka roślinnego lub wody
  • pół szklanki jasnej mąki orkiszowej (lub pszennej)

Sposób przygotowania:

Miksujemy szpinak z bananem, mlekiem oraz jajkiem. Dodajemy mąkę oraz olej. Mieszamy. Smażymy w rozgrzanej gofrownicy około 5 minut.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *