Kuchnia

Miksujemy zielone: Koktajl z cukinią i szpinakiem

Jeśli mam w domu paczkę szpinaku, od razu myślę, jaki by z niego zmiksować koktajl (choć teraz pojawia się też często myśl o szpinakowych naleśnikach czy gofrach ze szpinakiem). Kiedyś bardziej eksperymentowałam, teraz częściej sięgam po sprawdzone kombinacje smakowe. Połączenie banana z masłem orzechowym smakuje zawsze pysznie, także w połączeniu z cukinią i szpinakiem, nic więc nie stoi na przeszkodzie, by zmiksować przy okazji trochę zielonego.

Potrzebne składniki:

  • banan
  • mała cukinia
  • garść liści szpinaku
  • kilka daktyli
  • łyżka masła orzechowego
  • łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • szklanka wody

Sposób przygotowania:

Myjemy owoce i warzywa. Obieramy banana i cukinię. Jeśli mamy słaby sprzęt, daktyle moczymy przez kilka minut w gorącej wodzie. Wrzucamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top